torstai 15. tammikuuta 2015

Kohti Kirjan vuotta 2015: Kirjamessut 2014 värikuvina.

Lähtölaukaus: Kohti Kirjan vuotta 2015! Kestääkö Kirja? Suuressa kirja-alan
tulevaisuuskeskustelussa prof. Laila Hirvisaari, Sofi Oksanen, Jörn Donner...

Kirjamessut 2014 värikuvina. Kuvat ja teksti Satu Ylävaara

Erik Axl Sund on yhtä kuin ruotsalaiskirjailijat Jerker Eriksson (s. 1974) ja Håkan Axlander Sundquist (s. 1965). Heidän sysimusta psykologinen dekkaritrilogiansa on ollut suuri yleisö- ja arvostelumenestys.
Vasemmalla Kristiina Vuori, oikealla Kaari Utrio. Historialliset seikkailuromaanit: Ranskan lilja, Disa Hannuntytär, Yksisarvinen. Kaari Utrion Yksisarvinen ilmestyi 11.09.2000 - tuonna maallistuneena aikana jolloin kukaan ei olisi Euroopassa voinut uskoa, että jonkun uskonnon takia maailma jakaantuisi kahtia. Eipä kulunut kuin vuosi... Yksisarvinen kertoo siis ristiretkistä. Lisää ks. kaariutrio.fi Yksisarvisesta

Kristiina Vuori: Disa Hannuntytär. " Jotakin kylmää ja nihkeää tuntui luikertelevan Disan sisuskaluissa. Meni tovi ennen kuin hän tunnisti sen raa’aksi kauhuksi. Emon kauhua poikasensa puolesta. Disa ei heti ymmärrä näkemäänsä. Hänen puolisonsa herra Martti Björninpojan kurittava käsi on laskeutunut, ja miehen kurkussa värisee nuoli. Kynnyksellä seisoo kymmenvuotias Viljami kasvot kalpeina, kädessään jousi." linkissä
kristiinavuori.fi/

Mukana onko fantasia todellisuuspakoa? -keskustelussa myös Mia Franck. Amerikkalaiset dystopia-tarinat ovat nykyaikana yhteiskuntakriittisimpiä tarinoita. Mikä meitä koukuttaa ja houkuttaa dystopian ja fantasian pariin?

Maria Turtschaninoff ja Henrika Andersson puhuivat Edith Södergran -lavalla otsikon Fantasy = verklighetsflykt? alla eli onko fantasia todellisuuspakoa?




Ankka-kasvattaja ja chili-piirtäjä - eikun toisinpäin: Don Rosa nakkeli tulisia habanerojaan yleisölle


Ankkamestari Don Rosa. Suursuosikki Don Rosa kertoo Carl Barksin merkityksestä tuotannolleen uuden Kielletyn laakson tarinat -opuksen tiimoilta. Haastattelijana Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä. Mainio haastattelu käytiin englanniksi





Sami Yaffan mainio musiikkiohjelma Sound Tracker on ilmestynyt myös kirjana. Kuvassa vasemmalta Otso Tiainen, Sami Yaffa, Tommi Liimatta ja Riku Rantala. Michael Monroe ja Sami ovat mm Hanoi Rocksissa vieneet suomalaista sisua, hikeä ja verta maailmalle, mutta viime aikoina Sami on tuonut aitoa maailmanmusiikkia meille päin. Eikä vain pan-huilusovituksina. Matka on ollut huikea kunnianosoitus alkuperäiskulttuureille ja heidän musiikkinsa traditioille ja muunnoksille. Samalla se on kertonut suvaitsevaisuudesta..


Michael Monroe ja Sami Yaffa ovat mm Hanoi Rocksissa vieneet suomalaista sisua, hikeä ja verta maailmalle. Herra Monroe signeeraa veikeää elämänkertaansa, jossa paljon on tahkoa taottu, maailmankolkkia nähty, tovererita, klassikkoja, ja eläviä legendoja nähty, tehty ja myös menetetty

Åke Edwardson on esimerkki nykyajan rempseästä rikoskirjailijasta joka ei pelkää esiintyä
Aulikki Oksanen: Helise, taivas! Valitut runot 1964–2014. Monitaituri Aulikki Oksanen viettää juhlavuosia, " Kirjailija itse täyttää 70 vuotta, ja nyt ilmestyvä Helise taivas! Valitut runot 1964–2014 esittelee kattavasti Oksasen tuotantoa 50 vuoden ajalta.

Ronskin huumorin avulla Minna Lindgren kiinnittää huomiota vanhusten hoitoon, itsemääräämiisoikeuteen, kaiken maailman epäkohtiinkin, syrjäytymiseen, syrjäyttämiseen, ulkopuoliseksi sysämiseen, rasismiin, pakolaiskysymykseen, loppumattomiin putkiremontteihin ja eutanasiaan. Minna Lindgren: Ehtoolehdon pakolaiset. " Itsenäinen jatko-osa ratkihauskalle menestysromaanille Kuolema Ehtoolehdossa. Palvelutalon miehittävät nyt ulkomaalaiset, sujuvasti suomeksi kiroilevat remonttireiskat. Ysikymppiset Siiri ja Irma tarttuvat toimeen ja järjestävät itselleen kotihoidon kimppakämpässä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti